Gogosele de dovleac

Printeaza

Gogosele de dovleac din: dovleac, apa, coaja de lamaie, coaja de portocala, faina, vin rosu dulce, galbenusuri, zahar pudra, ulei, sare.

Ingrediente:Gogosele_de_dovleac

  • 300 g dovleac
  • 1 pahar cu apa
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 250 g faina
  • circa 100-150 ml vin rosu dulce
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai dovleacul in felii si il fierbi in apa sarata. Cand miezul devine transparent, il scoti, il usuci intr-un servet si il mixezi. Presari coaja rasa de lasai si de portocala.

Pui faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi piureul de dovleac, un praf de sare si vinul.

Amesteci totul bine, pana obtii o pasta omogena, pe care o pui la rece o ora. Intr-o tigaie cu ulei incins prajesti gogoselele, luand din aluat cu lingura.

Dupa ce s-au rumenit, pui gogosarelele pe o sita, sa se scruga de ulei si le pudrezi cu sahar.

Gogosele de dovleac

Gogosele_de_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din gogosile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.