Gogosele de dovleac
PrinteazaGogosele de dovleac din: dovleac, apa, coaja de lamaie, coaja de portocala, faina, vin rosu dulce, galbenusuri, zahar pudra, ulei, sare.
- 300 g dovleac
- 1 pahar cu apa
- coaja rasa de lamaie si portocala
- 250 g faina
- circa 100-150 ml vin rosu dulce
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Tai dovleacul in felii si il fierbi in apa sarata. Cand miezul devine transparent, il scoti, il usuci intr-un servet si il mixezi. Presari coaja rasa de lasai si de portocala.
Pui faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi piureul de dovleac, un praf de sare si vinul.
Amesteci totul bine, pana obtii o pasta omogena, pe care o pui la rece o ora. Intr-o tigaie cu ulei incins prajesti gogoselele, luand din aluat cu lingura.
Dupa ce s-au rumenit, pui gogosarelele pe o sita, sa se scruga de ulei si le pudrezi cu sahar.
Gogosele de dovleac
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din gogosile astea