Gogoşele cu frişcă şi ananas
PrinteazaGogoşele cu frişcă şi ananas din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, zahar vanilinat, unt, sare, zahar tos, budinca de vnailie, ananas, scortisoara, ulei, frisca.
- 500 g faina
- 200 ml lapte dulce
- 25 g drojdie
- doua oua
- doua pliculete zahar vanilinat
- 50 g unt
- un sfert de lingurita cu sare
- 80 g zahar tos
- un plic budinca de vanilie
- o conserva de ananas
- o lingurita cu scortisoara
- ulei
- frisca
Mod de preparare:
Praful de budincă se amestecă bine cu sucul din conserva de ananas, mai adăugând apă dacă este nevoie, apoi se fierbe până se îngroaşă. Intr-un bol se dizolvă drojdia cu lapte cald, puţin zahăr tos şi sarea, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător, se amestecă şi se lasă la dospit.
Restul de făină se pune într-un vas, se toarnă în mijloc drojdia dospită, se adaugă laptele călduţ rămas, restul de zahăr tos şi se frământă. Se adaugă untul topit şi răcit, zahărul vanilinat, se continuă frământarea până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează cercuri cu o cană, se lasă să crească zece minute şi se prăjesc în ulei încins. Se lasă să se răcească, se taie în jumătăţi, se pune cu ananas tocat, apoi câte o lingură cu budincă, se presară scorţişoară şi se aşază deasupra jumătatea rămasă.
Gogoşele cu frişcă şi ananas
Pofta buna!