Gogosele glazurate

Printeaza

Gogosele glazurate din: faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 1 pahar cu apă

Ingrediente crema:

  • 1 1 lapte
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Ingrediente decor:

  • 100 g ciocolata neagra, simpla

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se pun pe foc apa, untul, zahărul şi sarea.

După ce a dat în clocot se ia de pe foc şi se pune toa­tă faina odată.

Se ameste­că rapid, să se încorpore­ze toată şi se lasă să se ră­corească. Apoi se adaugă ouăle.

Se amestecă, şi într-o tava unsă cu ulei se pun sa se coaca 15 minute. Se lasă la răcit şi apoi se umplu cu cremă.

Pentru cremă se fierbe laptele cu vanilie şi zahăr şi apoi se lasa sa se raceasca si se toarna caldut peste ouale batute.

Se pune din nou tot amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda de vas.

Se servesc gogoşelele cu ciocolata topita si fructe, dupa gust.

Gogosele glazurate

Gogosele_glazurate

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. ce-mi plac gogoselele glazurate 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.