Gogosele glazurate
PrinteazaGogosele glazurate din: faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 lingură rasă de zahăr
- 4 ouă
- un praf de sare
- 1 pahar cu apă
Ingrediente crema:
- 1 1 lapte
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
Ingrediente decor:
- 100 g ciocolata neagra, simpla
Mod de preparare:
Pentru aluat se pun pe foc apa, untul, zahărul şi sarea.
După ce a dat în clocot se ia de pe foc şi se pune toată faina odată.
Se amestecă rapid, să se încorporeze toată şi se lasă să se răcorească. Apoi se adaugă ouăle.
Se amestecă, şi într-o tava unsă cu ulei se pun sa se coaca 15 minute. Se lasă la răcit şi apoi se umplu cu cremă.
Pentru cremă se fierbe laptele cu vanilie şi zahăr şi apoi se lasa sa se raceasca si se toarna caldut peste ouale batute.
Se pune din nou tot amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda de vas.
Se servesc gogoşelele cu ciocolata topita si fructe, dupa gust.
Gogosele glazurate
Pofta buna!
ce-mi plac gogoselele glazurate 🙂