Gogoşele opărite simple- reţeta de bază
PrinteazaGogoşele opărite simple- reţeta de bază
- 1 pahar apă
- 150 g unt
- sare
- 20 g zahăr
- 6 ouă
- 2 pahare făină
- zahăr vanilat
- ulei
Mod de preparare:
Se pun într-un vas apa, untul (uleiul sau margarina), sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă, se pune făina toată o dată şi se amestecă iute cu o lingură de lemn.
Se ia de pe foc şi se încorporează ouăle, unul cîte unul. La urmă se amestecă mai mult şi se dă la rece. între timp, se pune la foc un vas cu ulei; se ia compoziţia cu o linguriţă şi se înmoaie bolul în compoziţia fluidă , apoi in uleiul încins.
Se întorc singure. Se fac cîte 20 bucăţi o dată şi cînd sînt colorate frumos se scot mai întai pe o sită. O dată cu gogoşelele se servesc şi preparatele menţionate în reţetele de mai jos.
Din această compoziţie se fac profiterolurile şi eclere. Aluatul se numeşte pat-a-chaud (compoziţie caldă).
Pofta buna!