Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză
PrinteazaGogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză
- 900 g peşte oceanic
- 30 g şofran
- 1 ardei iute
- 80 g ulei
- sare
- 1 ceapă
- 80 g griş
- 1 1/2 pahar de lapte
- 1 1/2 lingură de oţet
- ulei
Mod de preparare:
Peştele se fierbe 20 minute. Zeama se strecoară şi se fierbe cu griş, ardei, şofran, ceapa tocată pînă se îngroaşă, se amestecă cu peştele tăiat mărunt şi se dă la rece.
Se fac gogoşelele, se dau prin compoziţia fluidă (v. reţeta) şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc cu ţelină (foi), amestecate cu maioneză.
Pofta buna!