Gogosele cu prune

Printeaza

Gogosele cu prune din: faina, drojdie, lamaie, unt, lapte, sare, zahar, esenta de lamaie, oua, prune uscate.

Ingrediente:

  • 500 g făina
  • 1 cub drojdie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 pachet unt
  • 300 ml lăpte
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr
  • esentă de lămăie
  • 2 ouă
  • 12 prune uscate

 

Mod de preparare Gogosele cu prune:

Faci maiaua din puţin lapte cald, 3 linguri de făină, zahărul şi drojdia şi laşi la crescut 15 minute.

Intr-un bol incăpător pui făina cernută, ouăle, coaja de lămâie, esenta, sarea, maiaua, restul de lapte şi omogenizezi ingredientele, apoi adaugi untul topit şi frămânţi. Laşi să crească până isi dublează volumul.

Intinzi o foaie de aluat pe masa de lucru şi cu ajutorul unei forme rotunde formezi gogoşile.

Faci cu degetul o gropită în mijloc, aşezi câte o prună uscată şi le laşi să mai crească incă 10 minute.

Intinzi foaie de copt într-o tavă, aşezi gogoselele, ai grijă să nu se lipească, şi le dai la cuptorul bine incins până când se rumenesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.