Gogoşele pufoase cu banane
PrinteazaGogoşele pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra.
- 4 banane foarte coapte
- 125 g faina
- 2 oua
- o lingura drojdie uscata
- 4 linguri zahar
- o lingura rom
- un praf scortisoara
- un praf nucsoara
- cateva picaturi esenta de vanilie
- ulei pentru prajit
pentru servit:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se curăţă bananele si se tale felioare de 2-3 cm grosime, care se lasă separat. In alt vas, se amestecă zahărul, ouăle, făina si drojdia. Se adaugă romul si esenţa. In amestecul de făină se pun felioarele de banane, se presară scorţişoara, nucşoara si se amestecă bine.
In ulei încins, se pun felioarele la prăjit, întorcându-le pe ambele părţi până ce devin aurii. Se scot pe hârtie absorbantă si apoi se transferă în platoul de servit. Se servesc pudrate cu zahăr şi, după gust, cu o bulă de îngheţată.
Gogoşele pufoase cu banane
Pofta buna!