Gogosele umplute cu gem
PrinteazaGogosele umplute cu gem din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, gem, sare, ulei.
- 500 g făină
- 80 g zahăr
- 3 ouă
- 200 ml lapte călduţ
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 borcănel gem de gutui
- 1 praf de sare
- zahăr pudră
- ulei de prăjit
Mod de preparare:
Pregăteşte maiaua din puţin lapte călduţ, o linguriţă de zahăr şi drojdie. Las-o la cald 10 minute. Bate ouăle cu zahărul şi sarea.
Pune într-un castron făina, maiaua şi amestecul de ouă. Toarnă laptele călduţ şi frământă până rezultă un aluat elastic.
Lasă-l la crescut o oră. Intinde-l pe blatul înfăinat şi decupează discuri cu pahar. Pune câte o linguriţă de gem pe jumătate dintre discuri, apoi sigilează-le cu restul.
Pofta buna!