Gogosele umplute cu morcovi
PrinteazaGogosele umplute cu morcovi din: faina, apa, unt, oua, sare, morcovi, zahar, patrunjel.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 2 pahare apă
- 150 g unt sau margarină
- 3-5 ouă
- sare
Pentru umplutura:
- 1/2 kg morcovi
- 50 g unt
- 1 linguriţă zahăr
- praf de sare
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi într-o oală apa, sarea şi untul. După primul clocot, adaugi toată făina dintr-o dată şi baţi cu telul în formă de pară, până când aluatul capătă consistenţa unei mămăligi.
Iei cratiţa de pe foc şi laşi să se răcească circa 15 minute, după care adaugi ouăle, unul câte unul, mixând energic după fiecare. Cu ajutorul unei linguri, continui să amesteci aluatul 10 minute.
Cu ajutorul unei linguri sau cu un cornet, pui într-o tavă unsă grămăjoare cât o nucă, la distanţă una de alta. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 20 de minute, fără să deschizi uşa cuptorului între timp.
Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai în bastonaşe. Pui într-o cratiţă untul, morcovul, sarea, zahărul şi apă cât să acopere totul. Fierbi morcovii până se înmoaie şi scade soteul.
Tai gogoşelelor câte un capac, le umpli cu soteul şi le decorezi cu pătrunjel.
Gogosele umplute cu morcovi
Pofta buna!