Gogosele umplute
PrinteazaGogosele umplute din: cartofi, drojdie, ou, faina, lapte, sare.
- 500 g cartofi
- 1 cub drojdie de bere
- 1 ou
- 200 g făină
- 2-3 linguri lapte
- sare
Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa nu se lipeasca.
Topeşti un cub de drojdie cu 2-3 linguri de lapte şi un praf de zahăr şi adaugi maiaua în piure. Pui şi oul bătut cu un praf de sare, făină şi frămânţi până obţii un aluat tare.
Formezi gogoşele pe care le umpli cu o bucăţică de caşcaval, de salam sau de brânză. în timp ce formezi toate gogoşelele, dospesc puţin până ajung la copt. Le prăjeşti apoi pe toate, le scoţi pe hârtie absorbantă şi le aduci la masă cu un pahar de vin.
Pofta buna!