Gogosi la air fryer

Printeaza

Gogosi la air fryer din: lapte, nesarat, drojdie, zahar, esenta vanilie, faina, scortisoara, ou.

Timp de preparare 30min, Timp de gatire 25 min, 6-8 gogosi

Gatiti gogosi delicioase si pufoase in doar un strop de ulei. Serviti cu topping dupa preferinta

Gogosi la air fryer

Ingrediente:

  • 125ml lapte caldut
  • 50gr unt nesarat, topit si racit
  • 7gr drojdie uscata
  • 60gr zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 275gr faina plus extra pentru suprafata de lucru
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ou, batut

Ingrediente glazura:

  • 125gr zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1/4 lingurita esenta vanilie
  • Ulei

 

Mod de preparare:

Combinati lapte, unt, drojdie, 1 lingurita zahar si vanilie si amestecati usor. Lasati deoparte sa se activeze drojdia timp de 8-10 minute.

Intr-un alt bol, combinati zaharul ramas, faina, 1/2 lingurita sare si scortisoara.

Adaugati oul batut in mixul de lapte si incorporati ingredientele uscate.

Bateti apoi cu mixerul pana obtineti un aluat pufos, aproximativ 5-8 minute. Veti obtine un aluat foarte lipicios. T

ransferati intr-un bol uns cu ulei, acoperiti cu un prosop si lasati sa creasca 1.5 ore, pana se dubleaza.

Presarati suprafata de lucru cu faina si intindeti aluatul. Taiati cu ajutorul formelor pentru gogosi.

Trasferati pe o foaie de copt si lasati sa se odihneasca cel putin 40 minute sau peste noapte in frigider.

Transferati apoi in air fryer si gatiti la 180C timp de 5-6 minute. Verificati sa nu se arda.

Lasati sa se raceasca complet, iar intre timp pregatiti glazura, amestecand ingredientele pana obtineti o textura lichida si omogena. Inmuiati fiecare gogoasa in glazura si pastrati deoparte.

Se pot servi in aveeasi zi sau a doua zi. Daca optati pentru a doua zi veti avea gogosi si mai pufoase.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Gogoși cu urdă

Gogoși cu urdă din: urda, oua, grij, faina, bicarbonat, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilinat, ulei.   Ingrediente: 400 g urdă 2 ouă 4 linguri griș 4 linguri făină 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt 6 linguri zahăr coajă rasă și zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 200 ml ulei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.