Gogosi cu alune si sirop de ciocolata

Printeaza

Gogosi cu alune si sirop de ciocolata din: faina, ou, unt, zahar, lapte, zahăr vanilinat, drojdie uscata, sare, ulei, cremă de ciocolată cu alune, alune, sirop de ciocolata.

Gogosi_cu_alune_si_sirop_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 15 g unt
  • 20 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru servit:

  • cremă de ciocolată cu alune
  • 50 g alune mărunţite
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare:

Din 100 g făină, drojdie şi zahăr se pregăteşte o maia care se lasă la dospit o oră. Restul făinei se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul si drojdia crescută.

Se amestecă, se adaugă untul topit şi se frământă până ce aluatul se desprinde de vas. Se lasă la crescut o oră.

Se întinde aluatul, se taie cu o formă si se coc gogoşile. Se scot pe şervete de hârtie. Se ung cu cremă de ciocolată cu alune, se presară alunele fin mărunţite şi se stropesc cu sos de ciocolată.

Gogosi cu alune si sirop de ciocolata

Gogosi_cu_alune_si_sirop_de_ciocolata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce-mi plac gogosile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.