Gogosi cu alune si sirop de ciocolata
PrinteazaGogosi cu alune si sirop de ciocolata din: faina, ou, unt, zahar, lapte, zahăr vanilinat, drojdie uscata, sare, ulei, cremă de ciocolată cu alune, alune, sirop de ciocolata.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 ou
- 15 g unt
- 20 g zahăr
- 50 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
- ulei pentru prăjit
Pentru servit:
- cremă de ciocolată cu alune
- 50 g alune mărunţite
- sirop de ciocolată
Mod de preparare:
Din 100 g făină, drojdie şi zahăr se pregăteşte o maia care se lasă la dospit o oră. Restul făinei se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul si drojdia crescută.
Se amestecă, se adaugă untul topit şi se frământă până ce aluatul se desprinde de vas. Se lasă la crescut o oră.
Se întinde aluatul, se taie cu o formă si se coc gogoşile. Se scot pe şervete de hârtie. Se ung cu cremă de ciocolată cu alune, se presară alunele fin mărunţite şi se stropesc cu sos de ciocolată.
Gogosi cu alune si sirop de ciocolata
Pofta buna!
Ce-mi plac gogosile astea