Plăcintă cu Fazan și Ciuperci. Combinația dintre carnea suculentă de fazan și aroma bogată a ciupercilor, totul într-o crustă fragedă, face din acest preparat o adevărată delicatesă. Această rețetă nu doar că este plină de gust, dar și oferă o experiență culinară unică, perfectă pentru a impresiona oaspeții. Ingrediente: aluat: 500 g făină 250 g […]
Gogosi aromate
PrinteazaGogosi aromate din: faina, lapte acru, drojdie uscata, esenta de vanilie, zahar, oua, sare si ulei.
Ingrediente:
- 600 g faina
- 250 ml lapte acru sau iaurt
- 5 linguri unt
- 2 pachetele drojdie uscata
- 1 esenta de vanilie
- 4 linguri zahar
- 2 oua
- 1 praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pui făina într-un castron, faci o adâncitură în mi|loc şi torni drojdia dizolvată în puţin lapte Laşi 10 minute ca să crească malaua, apoi începi să frămânţi adăugând treptat restul de lapte acru (la temperatura camerei, nu rece), ouăle bătute, zahărul, esenţa de vanilie, un praf de sare şi untul moale.
Obţii un aluat mai moale, pe care-l laşi la dospit 30 de minute.
Pe o planşetă presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie groasă de 7 mm. Decupezi apoi rondele mai mari şi tai mijlocul cu ajutorul unui pahar mai mic.
Le laşi să crească 10 minute, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le presari cu zahăr tos sau cu zahăr pudră, dar le poţi glazura şi cu ciocolată sau cu sirop de caramel.
Gogosi aromate
Pofta buna!
Fasole Bătută cu Costiță Afumată
Fasole Bătută cu Costiță Afumată: Acesta combină savoarea fasolei cu aroma intensă a costiței afumate, oferind o masă reconfortantă perfectă pentru zilele răcoroase. Ingrediente Fasole albă (500 g, uscată sau din conservă): Fasolea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, și minerale cum ar fi fierul și potasiul, care contribuie la sănătatea cardiovasculară și […]
Incoming search terms:
- gogoşi cu lapte bătut