Gogosi bavareze umplute
PrinteazaGogosi bavareze umplute din: lapte, faina, drojdie, zahar, oua, unt, frisca, vanilie.
Pentru aluat:
- un plic drojdie uscată
- 160 ml lapte
- 500 g făină
- 65 g zahăr tos
- 3 ouă
- 100 g unt
- un praf sare
Pentru crema de vanilie:
- 360 ml lapte
- 100 g zahăr
- 35 g făină
- 4 gălbenuşuri
- 6 linguri frişca lichidă
- un praf sare
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
In bolul unui robot se amestecă drojdia şi laptele timp de un minut. Se adaugă făina, zahărul, sarea şi ouăle. Se amestecă la viteză mică circa 3 minute şi se adaugă în mai multe reprize untul tăiat cubuleţe.
Aluatul format se înveleşte în folie transparentă şi se lasă 6 ore la frigider.
Pentru cremă, se amestecă zahărul, făina şi sarea şi, separat, se amestecă gălbenuşurile, apoi li se adaugă amestecul de făină. Se toarnă laptele călduţ, se omogenizează, se pune la foc mic şi se amestecă fără a fierbe, până ce se îngroaşă.
Se trage de pe foc şi se parfumează cu vanilie.
Se lucrează aluatul de la frigider, se taie şi se prăjesc gogoşile. Se bate frişca lichidă şi se amestecă cu crema de vanilie. Odată răcite, gogoşile se umplu cu crema de vanilie, se ung şi pe deasupra şi se pun bucăţele de coji de portocale confiate.
Pofta buna!