Gogosi cu ciocolata

Printeaza

Gogosi cu ciocolata din: zahar, faina, lapte, sare, unt, oua, drojdie, esenta de vanilie, ciocolata neagra, ciocolata alba, unt, lapte, ulei.

Ingrediente:

  • 4 linguri zahăr
  • 550 g făină
  • 350 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt
  • 2 ouă
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri lapte
  • ulei, pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în cinci-şase linguri de lapte. In alt vas freci untul cu zahărul şi sarea, apoi torni laptele fierbinte.

Amesteci până se topeşte untul şi, după ce s-a răcorit, torni drojdia, ouăle bătute şi esenţa de vanilie.

Incorporezi făina şi amesteci până obţii un aluat moale, pe care-l laşi la crescut o oră.

Presari făină pe suprafaţa de lucru, pui aluatul şi mai frămânţi până când obţii un aluat elastic.

Il întinzi cu mâna într-o foaie nu foarte subţire şi decupezi gogoşile cu gura unei căni, apoi cu un capac de la o sticlă de plastic formezi gaura din mijloc.

Incingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, după care le scoţi pe şervete din hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Topeşti separat ciocolata şî pui în fiecare sortiment de ciocolată câte o lingură de unt şi trei linguri de lapte.

Treci gogoşile prin ciocolată, le pui pe un grătar, apoi le serveşti.

 

Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.