Gogosi cu ciocolata
PrinteazaGogosi cu ciocolata din: zahar, faina, lapte, sare, unt, oua, drojdie, esenta de vanilie, ciocolata neagra, ciocolata alba, unt, lapte, ulei.
Ingrediente:
- 4 linguri zahăr
- 550 g făină
- 350 ml lapte
- 1 praf de sare
- 70 g unt
- 2 ouă
- 1 plic drojdie uscată
- 1 lingură esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată albă
- 2 linguri unt
- 6 linguri lapte
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în cinci-şase linguri de lapte. In alt vas freci untul cu zahărul şi sarea, apoi torni laptele fierbinte.
Amesteci până se topeşte untul şi, după ce s-a răcorit, torni drojdia, ouăle bătute şi esenţa de vanilie.
Incorporezi făina şi amesteci până obţii un aluat moale, pe care-l laşi la crescut o oră.
Presari făină pe suprafaţa de lucru, pui aluatul şi mai frămânţi până când obţii un aluat elastic.
Il întinzi cu mâna într-o foaie nu foarte subţire şi decupezi gogoşile cu gura unei căni, apoi cu un capac de la o sticlă de plastic formezi gaura din mijloc.
Incingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, după care le scoţi pe şervete din hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Topeşti separat ciocolata şî pui în fiecare sortiment de ciocolată câte o lingură de unt şi trei linguri de lapte.
Treci gogoşile prin ciocolată, le pui pe un grătar, apoi le serveşti.
Gogosi cu ciocolata
Pofta buna!