Gogosi clasice
PrinteazaGogosi clasice din: faina, lapte, unt, oua, drojdie, esenta de rom, sare, ulei, zahar.
- 500 g făină
- 150 ml lapte
- 1 lingură unt
- 2 ouă
- drojdie cât o nucă
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 1 praf de sare
- ulei, pentru prăjit
- zahăr, pentru decor
Mod de preparare:
Cerni făina şi adaugi laptele cald, untul topit, ouăle bătute, drojdia dizolvată într-o lingură de lapte, esenţa de rom şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat elastic, pe care-l acoperi şi-l laşi la crescut, într-un loc cald, până îşi dublează volumul.
Impărţi aluatul în bucăţi egale, pe care le întinzi fâşii şi le înnozi. Prăjeşti gogoşile în ulei încins şi, după ce le-ai scos, le tăvăleşti prin zahăr.
Pofta buna!