Gogosi colorate
PrinteazaGogosi colorate din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, sare, zahar vanilinat, gem de gutui, nuca, cuisoare, scortisoara, ciocolata neagra, decor colorat din zahar, ulei, zahar pudra, sos de menta, susan.
- 500 g făină
- 150 g zahăr tos
- 3 ouă
- 200 ml lapte cald
- 25 g drojdie
- 3 g sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 300 g gem de gutui
- 100 g miez de nucă
- două cuişoare
- 4 g scorţişoară
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g decor colorat din zahăr
- ulei
- zahăr pudră
- sos de mentă
- susan
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolvă drojdia cu puţin lapte călduţ şi o linguriţă cu zahăr. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid, se lasă la dospit zece minute, apoi se toarnă peste restul de făină. Se adaugă ouăle, sarea, laptele călduţ rămas amestecat cu restul de zahăr, zahărul vanilinat şi cuişoarele măcinate. Se toarnă 50 ml ulei, se frământă şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Intr-un bol se amestecă gemul de gutui cu nuca măcinată şi scorţişoara. Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se pun din loc în loc grămăjoare din amestecul din bol şi deasupra se aşază o altă foaie de aluat.
Se presează în jurul umpluturii ca să se lipească foile, se decupează cu o cană şi se prăjesc pârnă devin aurii.
Se scot cu o spumieră şi se lasă să se răcească pe un şervet absorbant, se ung cu ciocolată topită la bain-marie şi se presară decorul din zahăr colorat.
Gogosi colorate
Pofta buna!