Rețeta tradițională de Gomboți cu Prune din: prune, cartofi, faina, oua, unt topit, zahar, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g prune uscate, fără sâmburi 200 g cartofi, fierți și zdrobiți 150 g făină 2 ouă 50 g unt topit 50 g zahăr 1 linguriță esență de vanilie Un praf de sare Mod […]
Gogosi cu corcoduse
PrinteazaGogosi cu corcoduse din: cartofi, oua, faina, corcoduse si ulei.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 oua
- 6 linguri faina
- 1 kg corcoduse
- ulei
Mod de preparare:
Gogosi cu corcoduse: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi dai prin sită. Amesteci cartofii cu o- uăle şi cu făina.
Pudrezi masa cu făină, faci din compoziţie un rulou şi-l tai în bucăţi egale. Corcoduşele spălate, le cureţi de coajă, lei o bucată de aluat, îl întinzi puţin în mână şi pui o corcoduşă în mijloc.
Modelezi gogoşelele şi le prăjeşti în ulei încins. După ce le scoţi, le pudrezi cu zahăr pudră.
Poţi folosi prune, caise sau alte fructe (eventual din compot), dar cu coajă.
Poftă bună!
Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă
Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, otet de vin rosu. Ingrediente: 500g fasole boabe uscată (de preferat fasole albă) 2 cepe mari, tocate mărunt 3 căței […]