Gogosi cu corcoduse

Printeaza

Gogosi cu corcoduse din: cartofi, oua, faina, corcoduse si ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 1 kg corcoduse
  • ulei

 

Mod de preparare:

Gogosi cu corcoduse: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi dai prin sită. Amesteci cartofii cu o- uăle şi cu făina.

Pudrezi masa cu făină, faci din compoziţie un rulou şi-l tai în bucăţi egale. Corcoduşele spăla­te, le cureţi de coajă, lei o bucată de aluat, îl întinzi puţin în mână şi pui o corcoduşă în mij­loc.

Modelezi gogoşelele şi le prăjeşti în ulei încins. După ce le scoţi, le pudrezi cu zahăr pudră.

Poţi folosi prune, caise sau alte fructe (eventual din compot), dar cu coajă.

 

 

Poftă bună!

 

 

Rețeta tradițională de Gomboți cu Prune

Rețeta tradițională de Gomboți cu Prune din: prune, cartofi, faina, oua, unt topit, zahar, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g prune uscate, fără sâmburi 200 g cartofi, fierți și zdrobiți 150 g făină 2 ouă 50 g unt topit 50 g zahăr 1 linguriță esență de vanilie Un praf de sare     Mod […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.