Gogosi cu crema de cacao si alune
PrinteazaGogosi cu crema de cacao si alune din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, lapte, amidon, cacao, alune sau nuci mărunţite.
Ingrediente:
- 80 g unt
- 125 g făină
- 250 ml apă
- 3 ouă
- 1 linguriţă zahăr
- 1 praf sare
cremă:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 50 g amidon
- un praf sare
- 2 linguri cacao
servit:
- alune sau nuci mărunţite
Mod de preparare:
Pentru aluat, apa, untul, sarea si zahărul se pun pe foc si când totul s-a topit, se adaugă toată făina dintr-odată.
amestecă bine, bine, se trage de pe foc, se mai amestecă pentru a o răci puţin si se pun ouăle, amestecând după fiecare.
Aluatul obţinut Se pune într-un poş şi apoi se eliberează mici cantităţi în tava tapetată cu hârtie de copt.
lasă la cuptor 20-25 minute si apoi se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru cremă, se pun pe foc laptele, sarea si cacaua si, între timp, zahărul se freacă bine cu gălbenuşurile, până ce se obţine un amestec alb în care se pune amidonul.
amestecă şi apoi se toarnă laptele clocotit. Se repune pe foc până ce crema devine groasă. Se lasă apoi la răcit.
Gogoşelele răcite se desprind de capacul care se formează la copt, se umplu cu cremă si se presară cu alune sau nuci mărunţite.
Gogosi cu crema de cacao si alune
Pofta buna!