Gogosi cu crema de vanilie
PrinteazaGogosi cu crema de vanilie din: faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar brun, smantana, scortisoara, sare, grasime, crema de vanilie, zahar, scortisoara.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 ouă
- 250 g zahăr brun
- 200 g smântână
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 priză de sare
- grăsime pentru prăjit
- 1 pacheţel cremă de vanilie
- 80 g zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară
Mod de preparare Gogosi cu crema de vanilie:
Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.
Bateţi spumă ouăle cu zahărul. Adăugaţi smântână, scorţişoară şi sare. Inglobaţi compoziţia de făină.
Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l o oră ia rece.
Frământaţi aluatul şi întindeţi-l pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină aşa încât să aibă cca 1,5 cm grosime.
Decupaţi gogoşile cu un pahar, apoi faceţi-le o gaură în mijloc. Lăsaţi gogoşile 10 minute la aer să se usuce.
Puneţi grăsimea pe foc. Când este încinsă prăjiţi gogoşile câte 2-3 minute pe fiecare parte până se fac aurii
Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Preparaţi crema de vanilie conform instrucţiunilor de pe pachet. Tăiaţi gogoşile în două şi umpleţi-le cu cremă.
Amestecaţi zahăr cu scorţişoară şi presăraţi-l peste gogoşile reci, apoi. serviţi-le.
Pofta buna!