Gogosi cu branza de burduf
PrinteazaGogosi cu branza de burduf din: oua, lapte, faina, drojdie, zahar, sare, branza, ulei.
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- 20 linguri cu făină
- 30 g drojdie de bere (1 lingură plină)
- 1 lingură cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 300 g brânză de burduf (sau telemea de oaie)
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Faceţi un aluat de clătite din cele 2 ouă, amestecate cu faină şi subţiat cu lapte. Când aluatul este omogen, adăugaţi drojdia de bere frecată cu zahăr şi puţină sare până când devine lichidă.
Tot acum adăugaţi brânza de burduf bine fărâmiţată. Omogenizaţi şi lăsaţi vasul la cald pentru 15 minute. înfierbântaţi uleiul în tuci, luaţi cu lingura din aluat şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi.
Lucraţi la foc potrivit şi rumeniţi gogoşile fară să le ardeţi. Pudraţi cu zahăr farin, serviţi ca desert.
Pofta buna!