Gogosi cu branza de burduf

Printeaza

Gogosi cu branza de burduf din: oua, lapte, faina, drojdie, zahar, sare, branza, ulei.

Ingrediente:Gogosi cu branza de burduf

  • 2 ouă
  • 500 ml lapte
  • 20 linguri cu făină
  • 30 g drojdie de bere (1 lingură plină)
  • 1 lin­gură cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 300 g brânză de burduf (sau telemea de oaie)
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat de clătite din cele 2 ouă, amestecate cu faină şi subţiat cu lapte. Când aluatul este omogen, adăugaţi drojdia de bere frecată cu zahăr şi puţină sare până când devine lichidă.

Tot acum adăugaţi brânza de burduf bine fărâmiţată. Omogenizaţi şi lăsaţi vasul la cald pentru 15 minute. înfierbântaţi uleiul în tuci, luaţi cu lingura din aluat şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi.

Lucraţi la foc potrivit şi rumeniţi gogoşile fară să le ardeţi. Pudraţi cu zahăr farin, serviţi ca desert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.