Gogosi cu branza si scortisoara
PrinteazaGogosi cu branza si scortisoara din: ricotta sau branza de vaci, oua, faina, praf de copt, scortisoara, zahar, sare, ulei.
- 200 g brânză ricotta sau de vaci
- 2 ouă
- 75 g făină
- un plic praf de copt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- o lingură zahăr
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- un praf sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Brânza si ouăle se mixează bine, se adaugă făina, praful de copt, sarea, scorţişoara, zahărul şi esenţa. Se amestecă bine si se lasă 10 minute deoparte.
Intr-un tuci se încinge uleiul şi cu lingura se ia din aluat şi se pun mici cantităţi la prăjit. Se scot gogoşile cu o spumieră pe şervete de hârtie şi, după ce s-au răcit, se aduc la masă cu zahăr pudră deasupra.
Gogosi cu branza si scortisoara
Pofta buna!