Gogosi cu branzica dulce
PrinteazaGogosi cu branzica dulce din: faina, praf de copt, portocala, mar, oua, zahar, lapte, branza, untura, scortisoara.
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 portocală
- 1 măr acrişor
- 2 ouă
- 200 g zahăr brun
- 150 ml lapte
- 250 g brânză dulce
- 150 g untură sau 150 ml untdelemn pentru prăjit
- 2 linguri scorţişoară fin măcinată
Mod de preparare:
Decojeşti mărul şi tai miezul lui în cubuleţe, îndepărtând caseta cu seminţe.
Mîxezi brânza împreună cu jouăle, zahărul şi coaja rasă de portocală. Adaugi făina cernută împreună cu praful de copt, alternând cu laptele, după care pui merele şi omogenizezi pasta.
Indngi untura sau untdelemn şi, cu ajutorul a două linguri unse cu ulei, formezi gogoşele de mărimea unor nuci, pe care le prăjeşti la foc mic, întorcându-le pe ambele părţi.
Scoţi gogoşelele pe un şervet absorbant şi le presari cu scorţişoară. Le serveşti calde, alături de un
bol cu gem de caise, de piersici sau de portocale, preparat chiar de tine.
Gogosi cu branzica dulce
Pofta buna!