Gogosi cu budinca si kiwi
PrinteazaGogosi cu budinca si kiwi din: ulei, faina, praf de copt, zahar, nucsoara, sare, unt, ou, lapte, vanilie, kiwi, budinca de vanilie, zahar pudra.
- ulei vegetal pentru prăjit
- 630 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă de nucşoară măcinată
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri unt topit
- 1 ou
- 300 ml lapte
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 2 kiwi
- budincă de vanilie (plic)
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Incălziţi uleiul într-o friteuză. Amestecaţi făina cu praful de copt, zahăr, nucşoară măcinată şi sare.
Frecaţi bine untul cu oul, laptele şi esenţa de vanilie. Adăugaţi amestecul de făină şi frământaţi totul bine.
Intindeţi uniform aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină, aşa încât să aibă o grosime de cca 1 cm.
Folosiţi o formă specială pentru donuts sau două pahare de mărimi diferite pentru a decupa forma tipică cu gaură în mijloc.
Prăjiţi gogoşile în ulei fierbinte cca 3 minute pe fiecare parte şi puneţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Decojiţi kiwi, tăiaţi-le în jumătate şi apoi în felii. Cu ajutorul unui dispozitiv de ornat umpleţi gaura din mijloc a gogoşilor cu budinca de vanilie. Serviţi gogoşile ornate cu felii de kiwi şi zahăr pudră.
Pofta buna!