Gogosi cu cartofi noi
PrinteazaGogosi cu cartofi noi din: cartofi, oua, usturoi, chimen, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g cartofi noi
- 2 cartofi
- 2 gălbenuşuri
- 4 căţei usturoi
- un praf chimen măcinat
- 2-3 linguri făină
- ulei pentru prăjit
- sare si piper
Mod de preparare:
Bine spălaţi, cartofii noi se pun la fiert în apă cu un praf de sare, într-un vas separat de cartofii vechi, care trebuie fierţi mai mult timp decât cei noi.
Se scurg bine ambele tipuri de cartofi, se pasează şi li se adaugă un gălbenuş, chimenul, sare şi piper, usturoiul pisat. După ce s-a amestecat bine, se formează mici bile care se trec prin al doilea gălbenuş, apoi prin făină.
Se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe şervete de hârtie.
Pofta buna!