Gogosi cu crema de vanilie
PrinteazaGogosi cu crema de vanilie
- 250 g făină
- 2 pahare apă
- 150 g unt
- 3-5 ouă
- putină sare
Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie.
Mod de preparare:
Aluatul nu se întinde în formă de bastonaşe, ci se pune rotund, ca o nucă. Coacem gogoşile ca şi eclerul. Aluatul creşte dublu, rămînînd gol la mijloc. Le umplem cu frişcă amestecată cu mult zahăr. Deasupra presărăm zahăr pudră nu punem glazură.
Gogoşile umplute cu frişcă se ţin la răcoare. Le umplem cu jumătate de oră înainte de masă.
Putem umple gogoşile cu cremă de vanilie . Atunci le acoperim cu glazură albă, roz sau de ciocolată .
De asemenea putem tace aşa-numita treflă trei gogoşi lipite una cu cremă de vanilie, alta cu cremă de cafea şi a treia cu cremă de ciocolată.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gogosi cu crema de vanilie