Gogosi cu crema si glazura de ciocolata
PrinteazaGogosi cu crema si glazura de ciocolata din: oua, ulei, apa, faina, zahar, lapte, zahar, faina, oua, vanilie, ciocolata, fistic.
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- 200 g făină
- 2 linguriţe zahăr
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 3 linguri făină
- 2 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 300 g ciocolată
- 5 linguri lapte
- 50 g fistic, opţional
Mod de preparare:
Pui apa. uleiul şi zahărul pe foc şi când încep să clocotească adaugi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când se dezlipeşte de margini dai aluatul deoparte şi încorporezi ouăle, unul câte unul, amestecând continuu.
Pui compoziţia în poş şi formezi gogoşele direct în tava de copt tapetată, lăsând spaţii între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc. După ce s-au răcit, le crestezi la mijloc, pe lat.
Fierbi 400 ml de lapte. Restul îl amesteci cu făina, esenţa de vanilie, zahărul şi ouăle bătute. Când laptele începe să clocotească îl dai deoparte şi-l adaugi pe cel rece.
Aşezi din nou vasul pe foc, amestecând continuu până când se îngroaşă crema. O laşi la răcit, o pui în pos si umpli cu ea gogoselele.
Topeşti ciocolata, o amesteci cu laptele şi o torni peste gogoşele. Dacă vrei, poţi presăra fistic mărunţit.
Pofta buna!