Gogoşi cu dovleac si vin
PrinteazaGogoşi cu dovleac din: dovleac, faina, portocala, oua, vin, zahar, ulei, zahar pudra.
- 250 g dovleac
- 200 g făină
- 1 portocală
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml vin roşu
- 150 g zahăr
- ulei
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să se scurgă, îl pasezi şi adaugi coaja rasă de portocală.
Cerni făina într-un castron, pui gălbenuşurile, apoi începi să frămânţi încorporând treptat piureul de dovleac şi vinul până obţii un aluat omogen pe care-l laşi deoparte pentru o oră. lei apoi cu lingura din compoziţie şi prăjeşti gogoşile în ulei încins.
După ce le-ai pregătit, le aşezi pe un şervet de hârtie care să absoarbă surplusul de ulei şi le pudrezi cu zahăr pudră.
Gogoşi cu dovleac
Poftă bună!