Gogosi cu feta si marar
PrinteazaGogosi cu feta si marar din: făină, drojdie uscată, apă, zahăr, sare, feta, smantana, miere, brânză telemea, mărar, ou.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 pliculeţ cu drojdie uscată
- 300 ml apă
- 5 g zahăr
- sare
Pentru umplutura dulce:
- 200 g feta
- 50 g zahăr
- 25 g smântână
- miere
Pentru umplutura sărată:
- 300 g brânză telemea
- 1 ou
- mărar
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi zahărulîn 100 ml de apă. Cerne făina cu sare, fă în mijloc o adâncitură, pune drojdia şi frământă adăugând treptat apa. Lasă la crescut o oră.
Freacă brânza feta cu zahărul şi smântână. în alt castron, amestecă brânza rasă cu oul şi mărarul tocat. Intinde din aluat rotunduri mai măricele.
Pune în mijloc fie umplutura dulce, fie cea sărată. Pliază şi apasă cu degetele marginea pentru a se lipi mai bine şi rumeneşte-le în ulei. Pe cele dulci, serveşte-le cu miere.
Gogosi cu feta si marar
Pofta buna!