Gogosi cu frisca si zmeura
PrinteazaGogosi cu frisca si zmeura din: apă rece, unt, faina, zahar pudra, ou, sare, frisca, zmeura, lapte, colorant alimentar roşu.
Ingrediente:
- 150 ml apă rece
- 50 g unt
- 60 g făină
- 1 lingură zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 400 ml friscă
- 100 g zmeură
Pentru glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 5 linguri lapte
- câteva picături colorant alimentar roşu
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Pui apa, untul, zahărul şi sarea într-o cratiţă pe foc. Amesteci până se topeşte untul şi începe să fiarbă.
Când dă în clocot, dai deoparte şi încorporezi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui din nou cratiţa pe foc şi mai amesteci 1 minut.
Când aluatul începe să se desprindă de pe pereţii vasului, dai deoparte. încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează aluatul.
Pui compoziţia într-un poş şi formezi gogoşele într-o tavă, în care ai aşezat în prealabil hârtie de copt. Laşi loc între ele, deoarece vor mai creşte.
Le ţii la cuptor până devin arămii, fără sa deschizi uşa. Le laşi să se răcească, după care le tai în jumătate. O între timp, baţi frişca şi umpli gogoselele, apoi aşezi si zmeura.
Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu laptele şi colorantul alimentar. Ungi cu glazură capacele şi le aşezi peste frişcă.
Gogosi cu frisca si zmeura
Pofta buna!