Gogosi cu gem de capsune

Printeaza

Gogosi cu gem de capsune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar, lamai, unt, gem.

Ingrediente:Gogosi cu gem de capsune

  • 350 g făină
  • 150 ml lapte călduţ
  • 2 ouă
  • un plic drojdie uscată
  • 25 g zahăr pudra + pentru servit
  • coaja rasă a unei lămâi
  • 25 g unt moale
  • un praf sare
  • ulei, pentru prăjit
  • gem de câpsune

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se pun făina, drojdia, zahărul, sarea şi coaja de lămâie. Se toarnă laptele, se amestecă, se adaugă ouăle bătute, se omogenizează, se pune untul tăiat, se amestecă şi, când s-a obţinut un aluat omogen, se acoperă vasul şi se lasă aluatul la crescut 2 ore.

Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul, se întinde, apoi se decupează rondele care se lasă la crescut 45 de minute. Gemul se amestecă cu putină apă şi se pune pe foc pentru a-lface mai fluid.

Se prăjesc gogoşile în baie de ulei, se scot pe hârtie absorbantă, se pune gemul cu ajutorul unei seringi şi se presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.