Gogosi cu gem de capsune
PrinteazaGogosi cu gem de capsune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar, lamai, unt, gem.
- 350 g făină
- 150 ml lapte călduţ
- 2 ouă
- un plic drojdie uscată
- 25 g zahăr pudra + pentru servit
- coaja rasă a unei lămâi
- 25 g unt moale
- un praf sare
- ulei, pentru prăjit
- gem de câpsune
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun făina, drojdia, zahărul, sarea şi coaja de lămâie. Se toarnă laptele, se amestecă, se adaugă ouăle bătute, se omogenizează, se pune untul tăiat, se amestecă şi, când s-a obţinut un aluat omogen, se acoperă vasul şi se lasă aluatul la crescut 2 ore.
Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul, se întinde, apoi se decupează rondele care se lasă la crescut 45 de minute. Gemul se amestecă cu putină apă şi se pune pe foc pentru a-lface mai fluid.
Se prăjesc gogoşile în baie de ulei, se scot pe hârtie absorbantă, se pune gemul cu ajutorul unei seringi şi se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna!