Gogosi cu legume
PrinteazaGogosi cu legume din: faina, oua, drojdie, lapte, marar, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei iute, ulei.
- 500 g făină
- 3 ouă
- 25 g drojdie
- 1 cană lapte
- 1 linguriţă mărar uscat
- sare
- piper măcinat
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 ardei iute
- 150 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia dizolvată în lapte. După ce maiaua a început să facă băşicuţe, o amesteci împreună cu făina, ouăle bătute, mărarul uscat, 1 linguriţă de sare şi puţin piper.
Amesteci cu o lingură de lemn şi adaugi câte puţină apă călduţă, amestecând până când obţii un aluat potrivit de tare. Presari aluatul cu făină, acoperi vasul cu un şervet şi îl laşi să crească 1 /2 oră.
Cureţi ceapa, morcovii şi ardeiul, le speli şi le toci mărunt. Le poţi căli uşor, până se înmoaie sau le adaugi crude în aluat şi omogenizezi aluatul. Rupi bucăţi din aluat pe care le modelezi şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Le serveşti calde, cu brânză rasă ori caşcaval deasupra.
Pofta buna!