Gogoşi cu mere
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba, unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare.
pentru gogoşi:
- 200 g mere
- 110 g faină albă
- 100 g unt
- 100 ml vin Marsala
- 150 g stafide
- 3 ouă
- 1 1 ulei de arahide pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert, într-o cratiţă, vinul, untul tăiat bucăţele şi un praf de sare. Când începe să clocotească şi untul s-a topit complet, toarnă faina în ploaie, amestecând rapid cu telul pentru a evita formarea cocoloaşelor. Trebuie să obţii un aluat destul de consistent.
Ţine aluatul câteva minute pe foc mic, apoi lasă-1 să se răcească. Intre timp, curăţă merele de coajă şi taie-le cuburi. Pune aluatul în vasul unui robot pentru frământat. Adaugă ouăle pe rând şi amestecă până la obţinerea unui aluat moale. Adaugă merele şi stafidele. Porneşte robotul şi frământă până când ingredientele se amestecă foarte bine.
Incinge uleiul într-o tigaie cu pereţii înalţi. Ia cu lingura din aluat şi, cu ajutorul unui deget, împinge-1 uşor în uleiul fierbinte. Prăjeşte gogoşile circa 1 minut, până când devin aurii.
Scoate-le cu paleta pe hârtie absorbantă. Cât sunt calde, tăvăleşte-le prin zahăr tos, aşază-le pe un platou şi serveşte-le imediat.
Gogoşi cu mere
Poftă bună!