Gogoşi cu mere

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba, unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare.

Ingrediente:Gogoşi cu mere

pentru gogoşi:

  • 200 g mere
  • 110 g faină albă
  • 100 g unt
  • 100 ml vin Marsala
  • 150 g stafide
  • 3 ouă
  • 1 1 ulei de arahide pentru prăjit
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune la fiert, într-o cratiţă, vinul, untul tăiat bucăţele şi un praf de sare. Când începe să clocotească şi untul s-a topit complet, toarnă faina în ploaie, amestecând rapid cu telul pentru a evita formarea cocoloaşelor. Trebuie să obţii un aluat destul de consistent.

Ţine aluatul câteva minute pe foc mic, apoi lasă-1 să se răcească. Intre timp, curăţă merele de coajă şi taie-le cuburi. Pune aluatul în vasul unui robot pentru frământat. Adaugă ouăle pe rând şi amestecă până la obţinerea unui aluat moale. Adaugă merele şi stafidele. Porneşte robotul şi frământă până când ingredientele se amestecă foarte bine.

Incinge uleiul într-o tigaie cu pereţii înalţi. Ia cu lin­gura din aluat şi, cu ajutorul unui deget, împinge-1 uşor în uleiul fierbinte. Prăjeşte gogoşile circa 1 minut, până când devin aurii.

Scoate-le cu paleta pe hârtie absorbantă. Cât sunt calde, tăvăleşte-le prin zahăr tos, aşază-le pe un platou şi serveşte-le imediat.

Gogoşi cu mere

Gogoşi cu mere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.