Gogoşi cu mujdei de usturoi
PrinteazaGogoşi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, zahar, sare, zeama de lamaie.
pentru gogosi:
- 300 g faina
- aproximativ 200 ml apa
- sare
- 1 cubulet de drojdie
- usturoi
- ulei pentru prajit
- 1 lingura zahar
pentru mujdeiul de usturoi:
- 1 capatana de usturoi
- sare
- 100 ml ulei
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Freci drojdia cu zahărul până se lichefiază, adaugi 2 linguri de făină şi puţină apă. Obţii un aluat moale, pe care îl laşi la dospit cel puţin 15 minute. Apoi adaugi restul de făină şi apă, sare după gust şi frămânţi să se omogenizeze. Laşi la dospit, apoi formezi pe masă gogoşile, folosind şi făină, să nu se lipească aluatul.
Prăjeşti gogoşile bine, în ulei încins. Când sunt rumenite pe o parte, le întorci şi pe cealaltă. Le scoţi din ulei şi le laşi să se domolească puţin, apoi le serveşti calde sau reci. Peste ele pui maioneza de usturoi.
Pregatesti mujdeiul: Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti cu sare. Pui usturoiul într-un castron şi încorporezi ulei, încet, ca la maioneză, frecând tot timpul cu o lingură de lemn. Când formezi maioneza şi o îngroşi, adaugi sucul de lămâie şi termini de încorporat uleiul.
La sfârşit adaugi 2 linguri de apă călduţă. Apa face maioneza mai pufoasă şi o albeşte.
Gogoşi cu mujdei de usturoi
Pofta buna!