Gogosi cu nuca macinata
PrinteazaGogosi cu nuca macinata
- 800 g făină
- 400 g zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat
- 40 g nucă măcinată
- puţin ulei
- sare
- 1 litru apă
Mod de preparare:
Pune la fiert 1 itru apă în care ai dizolvat o lingură de sare. Când clocoteşte toarn-o treptat peste făină. Pune bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet şi amestecă foarte bine, până devine un aluat bun.
Unge-ţi palmele cu ulei, ia din cocă puţin câte puţin şi fă gogoşele rotunde, pe care le aşezi în tava unsă cu ulei (trebuie puse strâns lipite una de alta; apasă-le puţin cu degetul pe mijloc).
Introdu tava în cuptor, apoi pregăteşte un sirop din 2 pahare de zahăr şi un pahar cu apă. Când clocoteşte, toarnă-l peste gogoşele (când acestea sunt bine rumenite).
Lasă-le în cuptor până se absoarbe tot siropul, apoi desprinde-le una de alta, pune-le pe un platou. Deasupra presară nucă măcinată.
Pofta buna!