Gogosi cu nuca si mac
PrinteazaGogosi cu nuca si mac din: faina, drojdie, coaja de lamaie, ulei, zahar pudra, zahar vanilat, lapte, oua, ulei, nuca, mac, esenta de rom.
- 1 kg faina
- drojdie cat o nuca
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 50 ml ulei
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 400 ml ulei pentru prajit
pentru umplutura:
- 2 cani nuca macinata
- 1/2 cana mac bine spalat
- 5 linguri zahar
- esenta de rom
Mod de preparare:
Pui făina într-un vas şi-i faci în mijloc o adâncitură în care adaugi drojdia dizolvată în 100 ml lapte călduţ şi o linguriţă de zahăr. Laşi 5 minute, adaugi laptele, ouăle bătute, zahă-rul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
Frămânţi până se omogenizează ingredientele şi adaugi 50 ml ulei. Mai frămânţi puţin şi laşi aluatul la dospit până îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Presari pe masă făină şi întinzi foi de circa 1 cm grosime. Decupezi gogoşi cu o cană cu gura largă, pui o lingură de umplutură, acoperi cu o altă bucată şi uneşti marginile.
Prăjeşti gogoşile în ulei încins. Le scoţi pe un şervet absor-bant din hârtie. Pudrezi cu zahăr.
Gogosi cu nuca si mac
Pofta buna!