Gogosi cu nucsoara
PrinteazaGogosi cu nucsoara din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, sare, nucsoara, scortisoara, lapte, grasime, zahar pudra, ciocolata neagra.
- 2 linguri de unt
- 200 g zahăr brun
- 2 ouă
- 450 g făină
- 4 linguri praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 250 ml lapte
- grăsime pentru prăjit
- zahăr pudră ciocolată neagră
Mod de preparare:
Frecaţi spumă untul cu zahăr şi ouă. Amestecaţi făina cu praful de copt, sare, nucşoară şi scorţişoară.
Amestecaţi compoziţia de făină cu crema de unt, apoi adăugaţi încet laptele. Frământaţi totul ca să devină un aluat uniform.
Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, aşa încât să aibă cca 2 cm grosime.
Decupaţi gogoşile cu două pahare de mărimi diferite sau cu o formă specială pentru gogoşi cu gaură tip donut, apoi lăsaţi-le să stea cca 30 de minute.
Puneţi într-o cratiţă suficientă grăsime pentru prăjit şi încălziţi-o la 180 °C. Prăjiţi gogoşile în grăsimea fierbinte cca 5 minute pe fiecare parte. Când plutesc la suprafaţă, întoarceţi-le. Lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Presăraţi zahăr pudră sau turnaţi ciocolată topită deasupra.
Pofta buna!