Gogosi cu orez brun
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun, lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei de floarea soarelui.
- 200 g orez brun
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă zahăr vanilat
- 1 lămâie
- 5 linguri malţ de porumb
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbe 30 de minute orezul în laptele diluat cu 250 ml de apă, în care ai adăugat un praf de sare, zahărul vanilat, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie. Lasă compoziţia să se odihnească 20 de minute, apoi îndulceşte cu malţ şi încorporează ouăle.
Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte în el gogoşele modelate din compoziţie cu lingura. Când au devenit aurii, scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le calde.
Lasă compoziţia să se odihnească 1 oră în frigider, apoi umple cu ea un poş cu vârful neted. Formează spirale lungi de câţiva centimetri pe o tavă unsă bine cu ulei.
Pune-le la prăjit în baie de ulei încins, scoate-le când au devenit aurii pe hârtie absorbantă. Le poţi presăra, după gust, cu zahăr tos sau pudră.
Gogosi cu orez brun
Poftă bună!