Gogosi cu portocale si frisca
PrinteazaGogosi cu portocale si frisca din: unt, oua, zahar, lapte, vanilie, sare, nucsoara, faina, praf de copt, portocala confiata, ulei, portocale, frisca, confeti din zahar.
- 50 g unt
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 200 ml lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- sare
- 1 priză de nucşoară
- 625 g făină
- 1 pacheţel praf de copt
- 50 g coajă de portocală confiată (orangeat)
- făină pentru întins aluatul
- ulei pentru prăjit
- felii de portocale
- frişcă şi confeti din zahăr, pentru decorat
Mod de preparare:
Frecaţi spumă untul cu ouăle şi zahărul. Inglobaţi laptele, esenţa de vanilie, o priză de sare şi nucşoară. Amestecaţi făina cu praful de copt şi coaja de portocală (orangeat), apoi frământaţi-le cu amestecul de ou.
Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină la cca 1 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu două pahare de mărimi diferite sau cu un cuţit special pentru decupat gogoşi cu gaură (donuts).
Incălziţi uleiul intr-o friteuză. Prăjiţi gogoşile. Lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Decoraţi gogoşile cu felii de portocală tăiate în t patru, frişcă şi confeti din zahăr, apoi serviţi-le.
Pofta buna!