Gogosi cu portocale si frisca

Printeaza

Gogosi cu portocale si frisca din: unt, oua, zahar, lapte, vanilie, sare, nucsoara, faina, praf de copt, portocala confiata, ulei, portocale, frisca, confeti din zahar.

Ingrediente:Gogosi cu portocale si frisca

  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • sare
  • 1 priză de nucşoară
  • 625 g făină
  • 1 pacheţel praf de copt
  • 50 g coajă de portocală confiată (orangeat)
  • făină pentru întins aluatul
  • ulei pentru prăjit
  • felii de portocale
  • frişcă şi confeti din zahăr, pentru decorat

 

Mod de preparare:

Frecaţi spumă untul cu ouăle şi zahărul. Inglobaţi laptele, esenţa de vanilie, o priză de sare şi nucşoară. Amestecaţi făina cu praful de copt şi coaja de portocală (orangeat), apoi frământaţi-le cu amestecul de ou.

Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină la cca 1 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu două pahare de mărimi diferite sau cu un cuţit special pentru decupat gogoşi cu gaură (donuts).

Incălziţi uleiul intr-o friteuză. Prăjiţi gogoşile. Lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Decoraţi gogoşile cu felii de portocală tăiate în t patru, frişcă şi confeti din zahăr, apoi serviţi-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.