Gogosi cu sifon
PrinteazaGogosi cu sifon din: faina, ulei, sifon, sare, zahar, drojdie, lamaie.
- 500 g fâină
- 1 pahar cu ulei
- 2 pahare cu sifon
- sare
- zahăr
- 1 pacheţel de drojdie de bere
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Amestecaţi sifonul cu uleiul, omogenizaţi, adăugaţi 1/2 linguriţă cu sare, drojdie de bere umezită cu apă caldă cu 2 linguri de zahăr, lămâie, apoi faina proaspăt cernută.
Omogenizaţi cu lingura de lemn sau frământaţi cu mâna.
Acoperiţi, lăsaţi la dospit 30 min, apoi întin-deţi aluatul pe planşta înfainată sau unsă cu ulei, tăiaţi forme cu paharul, prăjiţi-le în uleiul încins.
Folosiţi un tuci sau un ceaun adânc pentru ca uleiul să acopere aluatul şi să-l rumenească uniform. Scoateţi pe şerveţele de hârtie, treceţi pe platou, pudraţi cu zahăr farin.
Pofta buna!