Gogosi cu smantana si ou
PrinteazaGogosi cu smantana si ou din: faina, smantana, oua, drojdie, zahar, ulei, sare, lamaie.
- 500 g făină
- 1 cană cu smântână
- 2 ouă
- drojdie
- 100 g zahăr
- 1 cană cu ulei
- sare
- coajă de lămâie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas adânc, puneţi zahărul, sarea, coaja de lămâie, amestecaţi energic, turnaţi peste faină, adăugaţi smântână şi drojdia (frecată cu zahăr ca să devină fluidă).
Frământaţi un aluat tăricel, lăsaţi la dospit 30 minute şi întindeţi tot aluatul pe planşeta unsă cu ulei, tăiaţi forme rotunde cu paharul. Prăjiţi gogoşile în ulei fierbinte.
Pudraţi cu zahăr farin, serviţi-le calde.
Pofta buna!