Gogosi cu stafide insiropate
PrinteazaGogosi cu stafide insiropate din: faina, cacao, sare, drojdie, lapte, unt, ou, ulei, zahar pudra, scortisoara, vanilie, migdale, unt, stafide, rom.
- 500 g făină (tip 550)
- 4 linguri pudră de cacao
- 1/2 linguriţă sare
- 1 pacheţel drojdie uscată
- 300 ml lapte călduţ
- 40 g unt moale
- 1 ou
- ulei pentru prăjit
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriţă scorţişoară pudră
- 1 păstaie de vanilie
- 100 g migdale mărunţite
- 75 g unt
- 175 g zahăr pudră
- 120 g stafide înmuiate în rom
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu 2 linguri de cacao, sare, drojdie şi frământaţi-le 5 minute cu lapte, unt şi ou ca să formeze un aluat. Acoperiţi şi lăsaţi cca 20 de minute la dospit.
Intindeţi uniform aluatul pe o suprafaţă cu făină aşa încât să aibă 1,5 cm grosime şi decupaţi 16 cercuri mari. Decupaţi în mijloc câte o gaură şi lăsaţi gogoşile acoperite, 15 minute la dospit.
Incălziţi uleiul. Prăjiţi gogoşile până se fac aurii şi apoi lăsaţi-le pe un şervet de bucătărie să se scurgă.
Amestecaţi zahărul cu restul de cacao şi scorţişoară. Daţi gogoşile prin acest amestec şi lăsaţi-le să se răcească.
Scoateţi miezul din păstaia de vanilie şi prăjiţi migdalele mărunţite într-o tigaie, fără grăsime.
Frecaţi apoi untul şi zahărul pudră cu miezul de vanilie. înglobaţi migdalele mărunţite şi stafidele înmuiate în rom. Umpleţi gogoşile şi serviţi-le.
Pofta buna!