Gogosi cu stafide insiropate

Printeaza

Gogosi cu stafide insiropate din: faina, cacao, sare, drojdie, lapte, unt, ou, ulei, zahar pudra, scortisoara, vanilie, migdale, unt, stafide, rom.

Ingrediente:Gogosi cu stafide insiropate

  • 500 g făină (tip 550)
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 pacheţel drojdie uscată
  • 300 ml lapte călduţ
  • 40 g unt moale
  • 1 ou
  • ulei pentru prăjit
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorţişoară pudră
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g migdale mărunţite
  • 75 g unt
  • 175 g zahăr pudră
  • 120 g stafide înmuiate în rom

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu 2 linguri de cacao, sare, drojdie şi frământaţi-le 5 minute cu lapte, unt şi ou ca să formeze un aluat. Acoperiţi şi lăsaţi cca 20 de minute la dospit.

Intindeţi uniform aluatul pe o suprafaţă cu făină aşa încât să aibă 1,5 cm grosime şi decupaţi 16 cercuri mari. Decupaţi în mijloc câte o gaură şi lăsaţi gogoşile acoperite, 15 minute la dospit.

Incălziţi uleiul. Prăjiţi gogoşile până se fac aurii şi apoi lăsaţi-le pe un şervet de bucătărie să se scurgă.

Amestecaţi zahărul cu restul de cacao şi scorţişoară. Daţi gogoşile prin acest amestec şi lăsaţi-le să se răcească.

Scoateţi miezul din păstaia de vanilie şi prăjiţi migdalele mărunţite într-o tigaie, fără grăsime.

Frecaţi apoi untul şi zahărul pudră cu miezul de vanilie. înglobaţi migdalele mărunţite şi stafidele înmuiate în rom. Umpleţi gogoşile şi serviţi-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.