Gogosi cu stafide
PrinteazaGogosi cu stafide din: unt, oua, zahar, lapte, sare, nucsoara, faina, praf de copt, stafide, faina, ulei, rozete de frisca, afine, melisa.
- 50 g unt
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 200 ml lapte
- 1 priză de sare
- nucşoară
- 625 g făină
- 1 pacheţel praf de copt
- 125 g stafide
- făină pentru întins aluatul
- ulei pentru prăjit
- rozete de frişcă
- afine şi melisă pentru decorat
Mod de preparare:
Frecaţi spumă untul cu ouăle şi zahărul. Inglobaţi laptele, cu sare şi o priză de nucşoară. Adăugaţi făina cu praf de copt şi stafide şi frământaţi bine.
Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, la cca 1 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu două pahare de mărimi diferite sau cu un cuţit special pentru decupat gogoşi cu gaură (donuts).
Incălziţi uleiul într-o friteuză. Prăjiţi gogoşile până se fac aurii şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Serviţi gogoşile decorate cu stafide, rozete de frişcă, afine si frunze de melisă.
Pofta buna!