Gogosi cu vin
Printeaza
O reteta delicioasa de gogosi cu vin, unt, zahar, faina, oua, ulei, sare si zahar vanilat.
- 1 pahar vin alb
- 1 lingură unt
- 1 lingură zahăr
- 6 linguri făină
- 4 ouă
- un praf sare
- ulei pentru prăjit
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Le serveşti calde într-o cratiţă cu o lingură de unt. Când clocoteşte iei de pe foc şi adaugi repede făina, amestecând continuu, până se desprinde aluatul de pe cratiţă. Il laşi să se răcească.
Adaugi zahărul şi gălbenuşurile pe rând, un praf de sare şi la urmă albuşurile bătute spumă, lei cu o lingură din compoziţie şi prăjeşti gogoşile în ulei încins. Le scoţi cu o spumi- eră şi calde le pudrezi cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
într-o cratiţă cu o lingură de unt. Când clocoteşte iei de pe foc şi adaugi repede făina, amestecând continuu, până se desprinde aluatul de pe cratiţă.
Il laşi să se răcească. Adaugi zahărul şi gălbenuşurile pe rând, un praf de sare şi la urmă albuşurile bătute spumă, lei cu o lingură din compoziţie şi prăjeşti gogoşile în ulei încins. Le scoţi cu o spumi- eră şi calde le pudrezi cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Le serveşti calde.
Pofta buna!