Gogosi de post cu lamaie

Printeaza

Gogosi de post cu lamaie din: făină, apă călduţă, drojdie, sare, coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat, ulei, zahar pudra.

Gogosi de post cu lamaie

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 g drojdie
  • 1 praf sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 linguriţă ulei

Pentru decor:

  • zahăr pudră
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol, adaugi restul in­gredientelor pentru aluat şi frămânţi până  când coca nu se mai lipeşte de degete. O laşi la dospit.

Presari puţină făină pe masa de lucru sau pe un fund de lemn, mai frămânţi alua­tul, apoi îl împărţi în bucăţele rotunde.

Intinzi fiecare bucată de cocă cu un făcăleţ, o ungi cu puţin ulei, strângi iar aluatul, îl întinzi din nou şi prăjeşti gogoaşa în baie de ulei.

Scoţi, o pui pe şerveţel ab­sorbant, apoi o aşezi pe un.platou i şi o pudrezi cu zahăr. Procedezi ast­fel până când termini aluatul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.