cartofi, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi, sos de rosii, ciuperci, ulei de masline, oregano, cimbru, sare, piper. Musaca de post este o optiune minunata pentru cei care doresc sa se bucure de gustul delicios al unei musace traditionale, fara a folosi carne sau produse de origine […]
Gogosi de post cu lamaie
PrinteazaGogosi de post cu lamaie din: făină, apă călduţă, drojdie, sare, coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat, ulei, zahar pudra.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduţă
- 2 g drojdie
- 1 praf sare
- coajă rasă de lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 linguriţă ulei
decor:
- zahăr pudră
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Gogosi de post cu lamaie: Cerni făina într-un bol, adaugi restul ingredientelor pentru aluat şi frămânţi până când coca nu se mai lipeşte de degete. O laşi la dospit.
Presari puţină făină pe masa de lucru sau pe un fund de lemn, mai frămânţi aluatul, apoi îl împărţi în bucăţele rotunde.
Intinzi fiecare bucată de cocă cu un făcăleţ, o ungi cu puţin ulei, strângi iar aluatul, îl întinzi din nou şi prăjeşti gogoaşa în baie de ulei.
Scoţi, o pui pe şerveţel absorbant, apoi o aşezi pe un.platou i şi o pudrezi cu zahăr. Procedezi astfel până când termini aluatul.
Pofta buna!
Salată de Pui și Ciuperci cu Dressing de Smântână și Mărar
piept de pui, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, smantana, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, gătite și tăiate cuburi 200 de grame de ciuperci, tăiate felii subțiri 1 ceapă roșie, tăiată julienne 1 cățel de usturoi, pisat 150 […]