Gogosi de post

Printeaza

Gogosi de post din: faina, drojdie, zahar, ulei, apa calda, scortisoara, lamaie, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi de post

  • 600 g făină
  • 5g drojdie uscată
  • 400g zahăr
  • 1oo ml ulei
  • 300 ml apă caldă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Prepari maiaua din două linguri de apă caldă, drojdie, două linguriţe de zahăr şi o linguriţă de făină. Freci până se omogenizează şi laşi la crescut 10-15 minute.

Combini uleiul cu apa, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja de lămâie, un praf de sare şi scorţişoara. Pui peste făină maiaua şi începi să frămânţi, turnând amestecul de apă şi ulei, puţin câte puţin. Când aluatul s-a omogenizat şi nu se mai ţine de degete, îl laşi la crescut până îşi dublează volumul.

Intinzi o foaie şi tai fâşii, pe care le îndoi şi le împleteşti. Rumeneşti gogoşile în ulei încins, le scoţi pe şervete, pentru a se absorbi excesul de ulei, şi le serveşti pudrate cu zahăr.

 

Gogosi de post

Gogosi de post

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.