Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura

Printeaza

Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura din: faina, lapte, unt, oua, zahar brun, drojdie, scortisoara, sare, ciocolata neagra, ciocolata alba, albus, zahar pudra, zeama de lamaie, coniac, zmeura.

Ingrediente pentru aluat: Gogosi_delicioase_cu_glazura_de_ciocolata_si_zmeura

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 plic de drojdie instant
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita sare

Ingrediente pentru decorat:

  • ornamente de ciocolata neagra si alba

Ingrediente glazura alba:

  • 1 albus
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie

Ingrediente glazura de ciocolata:

  • 75 g ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingura coniac

Ingrediente glazura de zmeura:

  • 50 g zahar pudra
  • 40 g unt
  • 50 g zmeura
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Cerni faina impreună cu drojdia instant, sarea şi scorţişoara măcinată, adaugi zahărul, ouăle şi untul. Amesteci cu o lingură de lemn, apoi adaugi treptat laptele şi amesteci până se omogenizează şi capătă consistenţa unui aluat. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi la dospit circa 30 de minute.

Intre timp, pregăteşti forma pentru copt. Dacă ai o formă specială pentru gogoşi americane (se găsesc în magazinele noastre), este mai simplu, ungi fiecare lăcaş cu puţin unt topit, folosind o pensulă de silicon.

Dacă nu ai această formă, poţi folosi forme pentru brioşe punând la mijloc o folie de staniol răsucită ca un tub pentru a marca gaura gogoşii. Dar poţi folosi şi o tavă obişnuită de aragaz pentru copt, având grijă să tai foaia de aluat folosind două pahare de dimensiuni diferite. Cel mai simplu mod de preparare este cel care urmează.

Când aluatul este dospit, îl întinzi pe planşetă, într-o foaie de 1 cm grosime şi tai rondele cu ajutorul unui pahar mare, iar la mijloc, decupezi gaura gogoşii cu un pahar mic. Aşezi gogoşile într-o tavă pudrată cu făină, le mai laşi la dospit încă 20-30 de minute, după care le ungi deasupra cu ulei şi le introduci în cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, circa 10-15 minute.

Cât timp se coc gogoşile, pregăteşti glazurile pentru decorare.

Pentru glazura albă, baţi albuşul cu zahărul cernut de mai multe ori, adăugând zeama de lămâie treptat.

Pentru glazura de ciocolată, fierbi, la foc mic, laptele cu pudra de cacao şi coniacul, până se îngroaşă la consistenţa unei creme fluide.

Pentru glazura de zmeură: mixezi zmeura cu zahărul pudră şi zeama de lămâie apoi treci totul prin sită pentru a separa seminţele.

Freci untul energic şi adaugi treptat compoziţia de zmeură până se omogenizează perfect. Când gogoşile se răcoresc, le ungi cu glazurile preparate şi le decorezi cu ornamente de ciocolată pentru a fi cât mai atractive.

Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura

Gogosi_delicioase_cu_glazura_de_ciocolata_si_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.