Gogosi delicioase insiropate
PrinteazaGogosi delicioase insiropate din: faina, ou, zahar pudra, drojdie, ulei, apa, zahar, lamaie.
pentru aluat:
- 250 g faina
- un ou
- 10 g zahar pudra
- 10 g drojdie proaspata
- ulei pentru prajit
pentru sirop:
- 1/2 l apa
- 500 g zahar
- o lamaie
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun făina, oul, zahărul şi drojdia. Se amestecă si se adaugă 300 ml apă. Se lasă aluatul să crească 15 minute lângă o sursă de căldură.
Se încinge uleiul şi, cu lingura, se iau bucăţi de aluat care se pun în ulei fierbinte. Cât sunt la prăjit, se pot face semne cu dinţii unei furculiţe. Se întorc şi apoi se scot.
Se fierbe siropul din apă, zahăr si sucul de lămâie şi, după ce fierbe si se răceşte, se scufundă gogoselele în sirop.
Gogosi delicioase insiropate
Pofta buna!