Gogosi din aluat de clatite din: ou, faina, sare, drojdie, lamaie, ulei, apa minerala. Ingrediente: 1 ou 12 linguri cu făină sare 300 ml apă minerală sau lapte dulce drojdie cât o nucă coajă rasă de lămâie 2 linguri cu ulei Mod de preparare: Faceţi un aluat de clătite mai gros, amestecaţi în acesta drojdia […]
Gogosi din aluat de clatite cu coaja de lamaie
PrinteazaGogosi din aluat de clatite cu coaja de lamaie din: faina, lapte, oua, sare, drojdie, zahar, coaja de lamaie, apa minerala, ulei, zahar.
Ingrediente:
- 600 g faina
- 1 cana cu lapte
- 2 oua
- sare
- 1 lingura cu drojdie
- 2-3 linguri cu zahar
- 2 linguri coaja de lamaie
- 1 pahar cu sifon sau apa minerala
- 1 cana cu ulei
- zahar
Mod de preparare:
Gogosi din aluat de clatite cu coaja de lamaie: Spalati ouale si spargeti-le intr-o cratita smaltuita, amestecati-le si turnati peste ele 1 cana cu faina.
Omogenizati, folosind o lingura de lemn, pe care o invartiti intr-un singur sens, subtiati amestecul cu lapte pus cate putin.
Puneti din nou faina, parfumati cu razatura de lamaie, subtiati cu laptele ramas, frecati drojdia cu zahar si 1/2 lingurita cu sare, amestecati peste aluat.
Obtineti un aluat mai gros decat aluatul de clatite. Subtiati cu sifon daca este nevoie, lasati la dospit 20 minute.
Incalziti intr-un ceaun uleiul si cand este aproape de fierbere, luati din aluat cu lingura, lasati sa curga in ceaun si asteptati ca gogosile sa se rumeneasca.
Faceti cate 4-5 gogosi odata, scoateti pe servetele, apoi treceti-le prin zahar. Serviti-le calde sau reci.
Pofta buna!
Gogosi facute din aluat de clatite
Pofta buna!